Середа, 2024.04.24, 12:34
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2011 » Лютий » 27 » Відзначення річниці правління Януковича в Сумах супроводжувалося сутичками між рухівцями і регіоналами
00:16
Відзначення річниці правління Януковича в Сумах супроводжувалося сутичками між рухівцями і регіоналами

25 лютого  Сумська обласна організація ВГО "Молодий Народний Рух" проводила театралізоване дійство "Парад невиконаних обіцянок", приурочене до річниці перебування при владі Віктора Януковича. Про проведення акції у встановленому законом порядку заздалегідь була попереджена Сумська міська рада.

Учасники дійства планували пройти ходою від скверу Т. Шевченка по вул. Соборній до Сумської ОДА, де мали продовжити захід. На місце збору членів і прихильників  Молодого Народного Руху з явним наміром зірвати акцію прийшла група осіб, серед яких були депутати Сумської міської ради із фракції Партії Регіонів  Ігор Перепека, Віталій Жиленко, Ігор Бабенко. При бездіяльності працівників міліції невідомою особою був викрадений головний атрибут акції – стенд із зображенням Віктора Януковича в повний зріст. Працівники правоохоронних органів не реагували на звернення організаторів акції і навіть перешкоджали молоді повернути своє майно. Відбулося кілька сутичок між молодорухівцями та цими невстановленими особами, в ході яких стенд був знищений. На заклики організаторів акції органів вжити заходів до порушників правопорядку працівники не реагували, що зафіксовано на відео. 

Акція продовжилася ходою вул. Соборною до Сумської  облдержадміністрації за адресою пл. Незалежності, 2. Але вхід до площі був перекритий групою молодих людей спортивною зовнішності, які намагалися завадити пройти далі. Працівники правоохоронних органів не забезпечили вільного проходу, тому учасникам акції довелося в силовий спосіб проривати перешкоду.

Зважаючи, що в ході сутичок був втрачений стенд із зображенням Віктора Януковича та частина атрибутів театралізованих персонажів, продовження акції не було можливим і вона завершилася коротким мітингом.

Події, що відбулися в Сумах 25 лютого 2011 року набули розголосу як у місцевих, так і всеукраїнських ЗМІ. Журналістами зафіксовано і оприлюднено основні моменти бійок та обличчя порушників громадського порядку, що заважали проведенню мирної акції. В той же час до сьогодні працівниками правоохоронних органів не вжито заходів щодо встановлення цих осіб і притягнення їх до відповідальності. Присутність серед правопорушників депутатів від Партії Регіонів та бездіяльність міліції може лише свідчити, що зрив опозиційної акції був заздалегідь спланований місцевою владою.

Посилання на матеріали інтернет-видань із висвітленням наведених подій:

УНІАН: У Сумах сталися сутички прихильників Януковича і опозиції

Кореспондент: У Сумах під час акції Парад невиконаних обіцянок сталася бійка

Всі Суми: В Сумах регионалы устроили драку с участниками акции против Януковича

Данкор: В Сумах порвали Януковича

Фоторепортаж журналіста газети "Данкор"

Відеорепортаж  акції кореспондентів газети "Данкор" 

Відео, зняте членами Молодого Народного Руху із фіксацією фактів бездіяльності міліції:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G43BXGi-1t0

Переглядів: 905 | Додав: Rybalko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]