Вівторок, 2024.04.23, 16:29
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Наше опитування
Українці збунтуються коли:
Всього відповідей: 41
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2013 » Квітень » 11 » Вибір України: корупція і хаос чи забезпечене життя
09:03
Вибір України: корупція і хаос чи забезпечене життя
   №3 (49)  квітень 2013
       Так сталося географічно, що Україна знаходиться в самому центрі Європи.. Це і добре. Європа найбільше розвинений в усіх відношеннях і напрямках материк з усіх. Звісно є кризи, економічні та соціальні, є страйки робітників різних професій - однак є і надії, які майже завжди справджуються, а не залишаються обіцянками. Європа- це дисципліна і чесність. В усьому .Європа - це високий рівень в усіх галузях повсякденного життя. Всі ці здобутки, це їх менталітет, випрацюваний десятками років.
  Так сталося географічно, що поряд Росія. Неоднозначний сусід в усіх аспектах. Країна, яка живе на газово-нафтових ресурсах, продаючи їх в три дорога не лише сусідам, а і власним громадянам. Країна корупції, дешевих, по міркам Європи автомобілях, країна наркоманії і країна працедавець українців, білорусів, молдован і грузинів. Росія—країна в країні. Де Москва і Чечня- це одні держави, а решта країни—це і є Російська Федерація. Росія, це країна монголо-татар, країна яка своїм розумом майже нічого не здобула, а здобула, та і здобуває лише війнами, шантажем і т.д.
 
   Перед Україною постав вибір. Європейський союз чи Митний союз. Я його розцінюю не менше доленосним, чим вибір про незалежність України у 1991 році. Вибір, який вирішить, як українці і сама Україна житиме найближчі десятиліття. Вибір, який вирішить і скаже хто ми- європейці і європейський регіон, чи регіон азійсько-російський.

    Вибір Європейський союз і Митний союз, який наразі стоїть перед Україною,взагалі на мою думку не має стояти апріорі. Це як вибирати між мерседесом і жигулями.
    Що таке Митний союз? Це неоднозначна організація де керує і отримує 90% виручки Росія. В організації ще є Білорусь та Казахстан. Митний соз—це вільна торгівля між членами організації без пошлин і т.д. В даному союзі все влаштовано не по якості і стандартах, а по кількості. Стільки країна - учасник «зіпхне» сусіду, стільки і отримає виручки.
 
   Чому Україна не має вступати у Митний союз. За рейтингом економічних свобод Казахстан посідає 78 місце, Росія—143-тє, Білорусь -155-те. Тобто ми свідомо вступаємо у корумповано-нерозвинену організацію. Також Митний союз за оцінками світових компаній є корумпованою організацією, тому їй мало довіряють у світі. Порівнювати Митний союз з Євросоюзом не серйозно. Євросоюз потужніший, більше організований і більше загартований до різного роду криз. Про це нижче. Сам Митний союз вигідний Росії. Продукція росіян не витримає вимог і стандартів Єврозони, тому і потрібно створювати щось на подобі митних союзів, де членами будуть виключно країни минулого СССР. Де такі ж стандарти,і  де можна пригрозити, щось «провернути», когось залякати,десь щось вкрасти. Стиль Росії в даній організації і проявляється навідмінно.
 
    Що таке Європейський Союз? В першу чергу це якість, стандарт і рівень. Євросоюз це низка розумово-креативних організацій, які працюють на захист і розвиток регіону. Це і НАТО,  і ОБСЄ, і Арктична рада і ГУАМ і т.д. Порівняймо ЄС і МС. ВВП Євросоюзу 15 трлн. Митного союзу-2,2 трлн. Кількість населення,якому можна буде продавати продукцію: ЄС-700 млн. ТС-143 млн. Я гадаю ці два пункти мають зняти всі питання , куди має встувати Україна. Але наше керівництво на чолі з Януковичем та Азаровим вагаються. Чому? Ось декілька пунктів чому:

       - у ЄС чесні правила гри в усьому. Наше керівництво до такого не звикло.
       - вільна преса. І в першу чергу це має забезпечувати керівництво держави. Для «донецьких» це недопустимо.
       - модернізація заводів і фабрик, і якість продукції. Так гроші ідуть по «карманах», а при ЄС потрібно буде в це вкладати мільярди.
       - освіта і медицина. В ЄС ключові галузі. При ЄС потрібно щоб ці сфери оплачувала держава. У нас зараз це «убиті» галузі, куди народ несе мільйони, а віддачі з яких нуль.
      - заробітні плати. При вступі в ЄС потрібно заробітну плату піднімати не лише депутатам, президенту і міністрам, а і народу. Владі це непотрібно. Так міліони ідуть чиновникам, а так народу потрібно платити буде.
      - судова система. Улюблена система Януковича. Уявити що вона при ЄС буде незалежною, Янукович просто не може. До Юлі і Луценка ( котрого під тиском того ж ЄС вже відпустили ) прийдеться 90% чиновників саджати. Є ще шанс втекти за кордон, але є шанс і не встигнути.

     Можна ще багато перечислити таких факторів, але ясно одне: українські чиновники на всіх рівнях не можуть і не зможуть жити на одну зарплату. Владні структури не уявляють майбутнього без «відкатів» і хабарів. Тим паче Україна лишень розбудовується, а це шанс «потягнути» мільйони на будівництві доріг, лікарень, аеропортів, заводів і т.д. ( що до речі , майже відкрито і робиться) А оце вже головні аргументи на користь Митного союзу.
      Отже наша влада наразі обирає не між ЄС і МС, а між можливістю жити чесно і по законах, і можливістю жити в корупції і хаосі,де ніхто нізащо не відповідає, і  де за рахунок українців можна буде будувати собі особняки і дачі…І чомусь мені здається що наша верхівка обере другий варіант.
 
     ЇЇ загравання із Європейським Союзом, лиш надають видимості інтеграції у цю спільноту, а насправді їм ближчий митний "азіопський” союз і туга за союзом колишнім, той, що звався "совєтським”, де панували серп і молот, а нині - двоголовий мутант.
      P.S. Питання вступу України до ЄС чи Митного союзу має вирішувати не «наша» влада, яка не може вирішити навіть питання зі снігом, а народ. Дане питання має бути винесеним на всенародний референдум, де і визначаться українці.
     ВО «Свобода» буде підтримувати лише всенародне волевиявлення, буде підтримувати лише волю і вибір українського народу, а не «кабінетні розбірки» в адміністрація чиновників.
                                                                                                   Олександр Мартиненко (Вільшана).

Переглядів: 696 | Додав: ІлькоТорбинка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 alena  
0
bazara net, rossiya eto postoyanno mimikriruyushee tataro mongolskoe igo, ne hochetsya bit chastyu etoi dristni, no obyektivno v EC tozge otchetlivo popahivaet govnom.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]