П'ятниця, 2024.04.26, 16:49
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2010 » Серпень » 19 » Урізана Незалежність
10:47
Урізана Незалежність
    Як і прогнозували ми, у видрукованому щойно "Майдані", цьогорічне святкування Дня Незалежності, для нинішньої влади, буде таким собі заходом для галочки,- то до того воно і йде. Щойно повідомлено про рішення, щодо відміни святкового феєрверку, у Києві, цього дня. Цей захід, немов-би, спрямований у зв"язку з пожежонебезпечною ситуацією, через спекотну погоду. Але всі ми бачимо, що температура повітря знижується, і гідрометеоцентр, на 24 серпня, прогнозує більш звичні 25 градусів за Цельсієм. 
     Адже феєрверк у такі знаменні дати, - це вже атрибут у будь якій країні,- як визнання їх значимості. Посилання на погоду, яка вже стабілізується, є черговою відмовкою.
І скоріш за все, своїм рішенням, влада хоче показати своє приховане відношення, грубо кажучи, на кшалт - "в гробу ми відєлі вашу незалєжність". 
     Ще одне урізання традиційного святкування - відміна військового параду, через брак коштів. На спільний парад 9 травня, з північними сусідами вони знайшлися,-  та й на приїзд Кирила мільйони  " нашкребли", а тут, як у тому мультфільмі - "маловато будєт"... Наступного кроку можна очікувати, і можливо це буде щось на зразок відміни музичного супроводу, через гучний звук, - і тут своє слово скажуть санітарні служби. Надалі поскаржаться водії, що їм цього дня дорога перекрита,- і влада їхні пропозиції візьме близько до серця,  і перенесе дійство десь на поле під Києвом. А телевізійники скажуть, що їм вигідніше транслювати рекламу, ніж прямий репортаж святкування Дня Незалежності...І так далі. Звичайно,це все утрировано. Але...
      Як воно буде на місцях , будемо бачити...
 
  Ще одна свіжа новина від влади, котра в деякій мірі зачіпає, майже кожного з нас - мешканців Недригайлівщини,а найбільше активістів "помаранчевої",революції, котрі відстоювали ідеї Незалежності у Києві на Майдані (та і не тільки).Адже наш край  віддав тоді 98% голосів за відстоювані ідеали. Виявляється, ця історична подія, нічого не варта, як історичний факт. Бо нинішні табачники вилучили з підручника для історії для школярів 5-го класу згадку про "помаранчеву революцію" та її історичне значення.
  Згадування про неї буде лише в підручниках історії для 11-го класу, та й то в наступному році.
  У контексті цих подій, так  поступово черга дійде і про вилучення факту здобуття Україною незалежності 1991 року... 
  На світлинах, внизу, дивіться фрагменти нині забороненої для знання учнів, революції; -  у Недригайлові (св.1), та Києві (св.2).  
        
        
 
                    

Переглядів: 801 | Додав: Lisnyj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]