П'ятниця, 2024.03.29, 03:08
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2010 » Вересень » 9 » Смак свободи
08:57
Смак свободи

Свободи не лишилося. Там, де вона була ще вчора, вже стоять паркани і колючий дріт – це, щоб її, свободу, охороняти.

Колись газета була синонімом свободи слова. Сьогодні – спробуй зі своїм листком пробитися в цій індустрії комерційних видань! Якщо не буде реклами і замовних статей. Якщо напишеш хоч трішечки правди – зателефонують "згори" і порадять закривати або рота, або свій бізнес.

Колись Система забороняла газети. Тепер вона видає свої. Якщо хочеш мати повноцінну  передплачувану газету  – маєш бути таким, як вони. Самим стати частиною системи.

Те ж саме з радіо і телебаченням. У тих, хто не вписався у формат "України для людей" відбирають ліцензії на мовлення. Так сталося з 5 каналом і ТВі. Чи захоче хтось бути наступним?

Треба визнати, що в Україні ніколи не було і немає(тим більше зараз) вільної преси, преси, незалежної від грошей, впливу влади, власників чи думки редактора. Парадокс, але на Недригайлівщині писати про те, про що більшість наважується  лише говорити, та й то  тільки у вузькому колі, може лише рухівський "Майдан". Так було на початку 90-х, в середині 2000-х і зараз, у 2010-му. Раніше ми не могли вийти на рівень передплачуваної газети. Навряд чи це вийде в нас і зараз. "Майдан" розповсюджується з рук в руки. Його цінність не в широті шпальт, а в широті думки та просторі для свободи на сторінках.

За козацьких часів свободу можна було знайти у степу, за порогами,в середині ХХ ст. – у лісах, у шістдесятих вона декламувала вірші Шевченка. Кожна епоха  повинна мати власну свободу. Наша от-от десь проклюнеться. Як завжди, ненадовго. Встигніть скуштувати її, поки не стане потреба оформлювати дозвіл на її носіння і зберігання!

Редакція "Майдану"

 

P.S. Незабаром вийде новий номер "Майдану"

P.P.S. До теми. Ось такий коментар отримав вчора, до однієї із статей на  своєму сайті, наш колега Євген Даниленко з "Недригайлова Сьогодні" :

 1 Червонец   (Вчора 21:24)   ЭВГЕН ДАНИЛЕНКО ТЫ ТАК НАДОЇВ СВОЭЮ ГАЗЕТОЮ В НЕДРИГАЙЛОВІ, ЩО МИ ДЛЯ ТЕБЕ ЗАКАЗАЛИ ТАКСІ, В РОМНАХ УЖЕ ПОКАТАВСЯ , ТЕПЕР ОЧЕРЕДЬ В НЕДРИГАЙЛОВІ, ГОТОВСЯ, НЕ СЬОГОДНІ ТАК ЗАВТРА ПРИЇДЕМО. ДО ЗУСТРІЧІ!!!


Переглядів: 746 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]