П'ятниця, 2024.04.26, 15:46
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2013 » Квітень » 4 » Слово:його свобода, цензура, табу...
08:59
Слово:його свобода, цензура, табу...
   №2 (48)
      Слово—то велика сила,  і будь—яке слово, це носій інформації ,-його і люблять, його і бояться.  «Відпочатку було Слово...» так розпочинається ться першим рядком  Євангеліїє від Іоанна.
    Про це можна писати багато, але дещо зупинимось на доступності цього слова у наших реаліях , на наших теренах. Щоб бути почутим багатьма, людство вигадало різноманітні засоби масової інформації—ними користуємося і всі ми. Газети, а нині і інтернет  районного рівня і слугує для передачі інформації землякам. Власне і «Майдан»  є для того, щоб подати те слово, котре  інші ресурси ( перш за все маються на увазі районні газети) не напише.  Бо у них своя точка зору, хоча співзасновники газети «Голос Посулля», як- то районна рада та РДА і фінансується за рахунок платників податків, але доступ до цієї газети тим платникам дозволений не всім. Ні, ви можете написати будь про що, і вас опублікують…, крім політики, притому опозиційної. Тієї, за яку у нас понад  70 відсотків земляків.

Це не значить, що всі ті відсотки сповідують ідеї націоналізму, котрі не подобаються місцевій ( і не тільки )  владі, але тим , хто підтримує цей напрямок, робити у районці , зі своїм словом, нема чого. Хоча ці люди мають такі ж права, як і їхні антагоністи з комуністичними поглядами. 
      Про це свідчать намагання деяких опозиційних активістів опублікуватися в «найулюбленішій» газеті, після  видрукованої  на її шпальтах, заяви, за ініціативи районного комуністичного лідера, щодо вшанування на Недригайлівщині земляка, полковника УПА І. Литвиненка. Там їм було толерантно відмовлено, та і пізніше інтерв*ю з головою райдержадміністрації О. Коренєвим підтвердило, що  такі  "суб*єктивні  позиції», котрі хотіли  опозиціонери донести до земляків, співзасновники ггазети не поділяють. 
       Їм ближчі свої. Прокомуністичні та ПРегіональні, і як говорить О. Коренєв "...людям потрібно жити і творити сьогодні, а не ворогувати тільки на підставі того,  хто як ставиться” до подій української історії. Немовби і вірно, та забороняти людям знати ту історію…- таке вже зд ається було. 

     Посилання на те, що для цього існують спеціалізовані видання, мовляв там і друкуйте свої матеріали—це і є політика нинішньої влади. Напевне голова райадміністрації , та  в редакції гадають, що ті видання якраз і передплачують наші селяни по забитих селах, і нічого тут забивати  їм голови  своїми міркуваннями. Та ще  ж турбується та переймається очільник району ними, особливо старенькими, бо бачте "така тематика сприймається неоднозначно переважною більшістю населення, і дуже негативно людьми похилого віку”. Вам-би , Олексію Івановичу не район очолювати, а гуманітарний сектор у країні, замість Табачника, або разом з ним…
   Звичайно, життєдіяльність району—тема , як казав один вождь, "архіважлива” ,  питань—море і їх потрібно вирішувати, але мабуть у владі гадають, що  певні теми можуть бути інформаційним табу, і відповідно недоступними для населення.   Але одна із нематеріальних складових частин  життя  сучасної людини , а саме  інформаційно–політично-дискусійна  -  не залишиться  порожнею нішею  і компенсується іншими джерелами , котрі, у таких випадках і виникають на полі заборони. 
                                                                                                                                       SVT

Переглядів: 765 | Додав: ІлькоТорбинка | Теги: газета, свобода слова, цензура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]