Четвер, 2024.03.28, 15:57
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Наше опитування
Українці збунтуються коли:
Всього відповідей: 41
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2013 » Квітень » 4 » Село і мова: знищені колиски України
08:04
Село і мова: знищені колиски України
  №2(48)
  
 З давнішніх і потеперішні часи в усіх розвинених країнах світу, особливо Європи найбільше з усього цінують і підтримують національні традиції, тобто державність, історію, мову і підтримують і допомагають тим верствам населення які найбільше турбуються про збереження цих цінностей. Створюються державні програми, виділяються пільги і державна допомога компаніям і організаціям які займаються даним питанням. Уже давно у розвинених країнах всім зрозуміло що історія, мова, культура, традиції-найбільше і найцінніше багатство країни, яке потрібно оберігати і примножувати, яке потрібно включати в програми навчання в  колах і університетах. Адже як говорив один історик «…забута історія і мова -забута країна».
 $CUT$   В Україні нажаль все навпаки. Забута історія,зникаюча мова, забуті традиції і культура. Все це-результат роботи як нинішньої влади, так і попередньої,т ак і самих українців.
    1.Чому влади? Сам президент,прем’єр, депутати, чиновники мають розмовляти українською мовою,з цих людей мають брати приклад і громадяни. А що бачимо ми?Азаров говорить на якомусь староруському суржику, президент взагалі читає з паперу і то з помилками, а коли говорить сам-сміються навіть у його оточенні. 90% чиновників взагалі не знають рідної мови. І не бажають саме головне її знати. Хоча знання державної мови-їх ОБОВ’ЯЗОК.
    2. Вина самих українців. На жаль наші громадяни свідомо і не свідомо самі ігнорують знання історії, мови і культури. Звісно на першому плані стоїть питання як прожити і прогодувати сім’ю, але не потрібно ж забувати що ми і українці і живемо в Україні. Адже наші діди і прадіди, бабусі воювали і померли насправді не за їжу і кошти, а за державу мову і незалежність. Саме за те, що ми знищуємо зараз самі. За даними державної статистики, українську мову знають 60 % громадян, історію-35 %, традиції-27. От і виходить, за що померли наші діди -прадіди в війну і голодомори, ми те забули за 70 років. Ми не хочемо знати нашу історію, і своїх дітей також не учимо нічому крім комп’ютера і допомоги по господарству.
    Також потрібно сказати «спасибі» нашій владній верхівкі, яка щодня знищує колиску України і української державності-село. Село-яке ще говорить на українській мові і пам’ятає елементарні традиції України. Знущання над селом як почалося за часів царів, коли люди працювали за дарма, так і продовжується по нині. Забираючи у селян все за безцінь, і перепродуючи в три дорога, селян «убивають» і морально і фізично. Хоча ж українське село потрібно підтримувати в першу чергу, адже воно ж і годує в першу чергу не себе, а міста і мегаполіси, і не лише українські.
   Про все це можна говорити і писати довго, але не лише це потрібно робити. Потрібно не звертати увагу на недолугу українську владу і українофобів табачників, азарових, кернесів і т.д. Потрібно самим бути УКРАЇНЦЕМ,пам’ятати свою історію, мову, культуру і приділяти цьому більше уваги і часу.
    Адже Україна в нас одна, і її потрібно берегти в першу чергу нам, простим громадянам, а не надіятися що це зробить хтось за нас.
                                     Олександр Мартиненко

Переглядів: 540 | Додав: ІлькоТорбинка | Теги: мова, село | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]