Субота, 2024.04.20, 03:20
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2010 » Вересень » 22 » Сергій Бутенко: Недригайлівщина – район підвищеної уваги для Руху
18:37
Сергій Бутенко: Недригайлівщина – район підвищеної уваги для Руху

В попередньому номері "Майдану" ми публікували лист голови Сумської обласної організації Народного Руху України Сергія Бутенка до народного депутата Бориса Тарасюка. Депутатський запит до Генерального прокурора з приводу ситуації на Недригайлівщині набув розголосу у всеукраїнських ЗМІ. Сьогодні ми публікуємо інтерв'ю з Сергієм Бутенком.

-          Сергію Павловичу, що спонукало Вас як помічника-консультата народного депутата звернулися до Бориса Тарасюка з листом щодо політичної ситуації на Недригайлівщині?

-          Як голова обласного осередку Руху я не міг стояти осторонь тривожних сигналів, щодо дій нової влади, які надходять з багатьох районів області. Зустрічаючись з людьми, вони скаржаться не тільки на погіршення життя внаслідок тотального підвищення цін на продукти та газ, а й на тиск з боку владних структур. Більшість з них бояться відкрито заявити про це, аби не втратити роботу. Ось наприклад не так давно на Тростянеччині голови сільських рад відверто заявили про тиск і виступили з протестом проти дій районної влади. Їх підтримала більшість депутатів районної ради. На Недригайлівщині про тиск влади відважилися заявити представники 13 політичних і громадських організацій. У зверненні до виборців вони вказали на факти порушень законодавства України можновладцями району. Для того, щоб їх голос був почутий і все не спустилося на гальмах, я вважав за свій обов'язок звернутися до народного депутата України, який в свою чергу подав запит до Генеральної прокуратури.

-           Чи вірите Ви, що перевірка правоохоронними органами буде проведена належним чином?

-          Це буде черговий тест влади на відповідність слова і діла. Зовсім нещодавно і В. Янукович, і Ю. Чмирь заявляли,  що влада буде жорстко реагувати на порушення закону чиновниками. Зовсім скоро ми матимемо нагоду оцінити, чи не будуть ці слова такими ж порожніми, як і їх передвиборчі обіцянки.

-          В разі якщо прокуратура не побачить фактів порушень законодавства, зазначених у зверненні, якими будуть дії Народного Руху України?

-          У випадку, якщо перевірка прокуратури не підтвердить порушень зазначених підписантами у зверненні, а ще й якщо робитимуться спроби вплинути на них, впевнений, є достатньо законних методів, аби їх захистити. 18 вересня на Центральному Проводі НРУ обговорювалася політична ситуація в Україні, в тому числі і на Недригайлівщині. Голова Руху Борис Тарасюк заявив, що подібні факти і на далі будуть в центрі  уваги опозиції. Ми й надалі відслідковуватимемо порушення владою законодавства  і миттєво реагуватимемо на них. Сьогодні Недригайлівщина – район підвищеної уваги для Руху. Ми робитимемо все можливе, аби захистити кожну людину від свавілля влади.

 

Переглядів: 823 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]