Четвер, 2024.04.25, 14:27
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Посилання
Наше опитування
Українці збунтуються коли:
Всього відповідей: 41
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2011 » Лютий » 5 » Прокляття від церкви, за побудову .. храму...
09:40
Прокляття від церкви, за побудову .. храму...
 
 
   Нещодавно,на сайті СОО Народного Руху України,було опубліковано заяву,котру підписали ряд політичних партій та громадських організацій області, щодо загрози та зазіхання законних прав та інтересів віруючих Української Православної Церкви Київського Патріархату.
   Таким фактом, з моральними погрозами, із боку УП Московського Патріархату можна вважати і нижчеописаний.
   Як не дивно, саме до такого середньовічного методу,як прокляття, може вдатися тернівський батюшка, по відношенню до уродженця селища, мецената - Сергія Осикового. Перш за все , у нас він відомий, як спонсор щорічного обласного фестивалю дитячих хорових колективів, котрий проходить з ініціативи Анатолія Мокренка, у Тернах. В чому  ж полягає   його провина , щоб заслужити таке покарання?...
    Виявляється , в тому, що Осиковий хотів побудувати у селищі храм... Ви здивуєтесь ? Саме так... Вже і місце немов-би підібране було, і над проектом велися роботи, та у зв"язку із подібними заявами , мабуть на тому все і завершиться, на жаль .
    Втім, надамо слово Сергію Осиковому. Нині він голова правління тресту "Київміськбуд - 6", входить до Сумського земляцтва у Києві.
   ( Фрагмент із інтерв"ю, котре він дав вітчизняному громадсько - політичному, науково- популярному виданню "Гетьман") -
"... У моєму селі - у Тернах - немає Храму. Я пообіцяв їм допомогти побудувати храм, але для церкви Київського патріархату. Проте храм треба побудувати в наших душах та серцях і для цього не достатньо збудувати будівлю храму, а місцевий священник пригрозив, що мій рід буде проклято, якщо храм належатиме не Московському патріархату. Тому до того часу, поки ми на своїй землі Українській не будемо Українцями, ніхто нам не допоможе." 
  ( На фото - нинішнє приміщення церкви Московського патріархату у Тернах) .
   Ось так. Коли у міжконфесійних чварах , одна із сторін ( УПЦ КП) закликає до примирення, та єднання, інша (УПЦ МП) - розпалює ворожнечу. Що ж говорити тоді про інші релігійні течії та секти, котрих у селищі є декілька, - можливо їхні сповідувачі вже давно прокляті, місцевим священником від Московського патріархату?... 
   На закінчення, Сергій Осиковий каже; - "Насамкінець хочу сказати; я ВІРЮ, що колись Україна стане шанованою і багатою державою, в яку захочуть приїжджати туристиз усіх країн і ми будемо всім представляти нашу квітучу державу. Сьогодні ми мусимо , на жаль, затягти паски і дочекатися кращих часів, які обов"язково настануть, бо ми цього заслужили." 
   ( На фото - приміщення колишньої Миколаївської церкви. Довгий час у ній знаходився селищний клуб. Нині пустує.)
Чи буде місце , в тій, майбутній країні , подібним заявам , котрі роблять священнослужителі ?...  


Переглядів: 867 | Додав: Lisnyj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 evgen  
0
сумнол

1 777  
0
Моквофіла на мило. cool

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]