Четвер, 2024.04.25, 23:39
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
Наше опитування
Українці збунтуються коли:
Всього відповідей: 41
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2013 » Березень » 29 » Піддалися комуністам...
21:51
Піддалися комуністам...
  №2 (48)
  У матеріалі вижче ми згадали про відзначення річниці, з дня народження полковника УНР, уродженця с. Хоружівка Івана Литвиненка . Цей захід дуже розлютив  місцевих  комуністів, котрі на дух не сприймають вояків ОУН-УПА.  Районний лідер  цієї партії,  Віталій Лисенко  виступив на сесії районної ради з різкою заявою про подію та об"єктивне висвітлення її в районній газеті "Голос Посулля".
  Товариш комуніст "вмолотив "депутатів, що б та заява була надрукована у цій же газеті, і  більшість фактично зголосились із позицією комуністів . Називаючи українських патріотів зрадниками, котрі "ховалися , як щурі  по норах і тільки вночі наважувалися вийти для скоєння своїх чорних справ" ,  ті  депутати поставили себе у не зручне становище. Підтакувала червоним, у цьому питанні і газета "Недригайлів сьогодні" .
   Справа в тому , що Українська повстанська армія та Організація українських націоналістів – борці за незалежність України. Такий статус ОУН і УПА , у минулому місяці, остаточно визнав Вищий адміністративний суд України. Своїм вердиктом адмінсуд освятив рішення судів нижчих інстанцій. Рішен  ня Вищого адмінсуду остаточне і подальшому оскарженню не підлягає
   Вердикт історії вже винесений, ( ще до суду) і справа  тепер лише за осмисленням. Звісно комуністам те не до снаги...
А про себе, як вистачить духу, нехай читають про співпрацю з тими ж фашистами -  у матеріалі , у минулому номері "Майдану”. Це лиш краплина...Будем писати і надалі.. 
      У 2009 р. организація  безпеки та співробітництва в Європі  прийняла резолюцію,  котра прирівнює СРСР до гітлерівської Німеччини . Серед іншого, там говориться: «В двадцятому сторіччі європейські країни випробували на собі  два  потужних тоталітарних режими, нацистський та сталінський, котрі несли з собою геноцид,  порушення прав та свобод людини ,  військові злочини та злочини проти людства».  
Нижче подаєм матеріал на цю тему одного із наших читачів.




      Прочитав у районці заяву першого секретаря рк КПУ В.Г.Лисенка. Охопив жах. Яка брехня, яке невігластво, перекручення чи незнання  відомих історічних фактів. . І дивує районна  рада, що протокольно забовязує редакцію друкувати все те, та ще й звинувачує журналіста газети, заступника редактора Ж. Абаровську в тому, що вона фактично об”єктивно, неупереджено висвітлила подію, котра відбулася, адже це її обов”язок.  Це  значить, що депутати, котрі проголосували за те рішення піддалися на вплив комуністів, посвідчуючи своє незнання української історії, не такого і далекого минуло.

    Райгазета, раз у раз, дає можливість теперішнім наступникам колишньої організованої державної злочинної владикомуністів, випльовувати свою ненависть на опонентів. І ставе опонентам повну перепону дати їм відсіч, на її шпальтах. Мало того, обґрунтування своїх дій вони вложили і в вуста голови райдержадміністрації О. І. Коренева. В номері  "ГП”, за 13 березня 2013 року, він обгрунтовує причину, за якою районна газета не повинна «стати трибуною для дискусій з історії держави» і важає, що знання правди про історичні факти «це не найбільш актуальне питання для жителів району». А ось комуністам ставити історію з ніг на голову, з шпальт районки, це актуально, бо Лисенко—депутат райради, а заступник голови її Ю. Сердюк є 2-м  секретарем районного комітету КПУ

   . Стаття 5 Радянського Союзу: «КПСС є руководящей и направляющей силой общества» в нашому районі в дії і дотепер.

  ********************************************************************************



        Тепер деяке роз”яснення. Автор заяви, через свою необізнаність, називає І.Д.Литвиненека  вояком ОУН-УПА. Тлумачу, -  ОУН, УПА і дивізія «СС – Галичина» це різні структури, мали різні терміни діяльності і різних командирів. ОУН це громадська ідеологічна організація. З 1929 року вона боролася проти польських поневолювачів, а з 1939 року ( після договору Молотова – Рібентропа) і проти російських комуністичних окупантів, з 1941 року ще й проти німецьких фашистських окупантів і все це одночасно проти трьох. А дивізія Галичина, як РОА Власова, була складовою частиною німецьких військ, вона мала командирів німців, і не мала ніяких дотиків з ОУН та УПА.
Організація українських націоналістів (ОУН)-український громадсько-політичний рух, що ставить собі за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток. Визначивши себе як рух, а не як партія. Заснована 1929 року,  виникла, як антипольський рух,  легалізована в Україні у 1993 році. 

      Після подій 1939 р. (розподіл територій між СССР і Німечиною згідно договору Рібентропа і Молотова), що виявили справжнє ставлення німців до українського питання, Провід українських націоналістів  зайняв чітку і виразну позицію щодо політики гітлерівської Німеччини, яка стала виразно анти німецькою. В документах ОУН зазначалось « Ніколи і ні в якій ситуації не піде український націоналізм на компроміси із займанцями України… ОУН самостійно почала готуватися до можливої війни, розраховуючи на власні сили і готуючись до протистояння з двома окупантами: німецьким нацизмом і російським більшовизмом.

    Згідно договору Молотова –Рібентропа війська червоної армії увійшли на територію польських земель Західної України. Їх вітали . Але НКВДисти зразу ж почали з тортур. Всіх заможніх, інтелігенцію тощо почали заарештовувати, забирати їх майно, відправляти ешелонами в Сибір тощо, вбивати. Створювалися тюрми, які були переповнені, в них щоденно відбувалися розстріли безвинних людей. Комуністи самі мобілізували народ на боротьбу проти себе. Організація Українськиї Націоналісті очолила цю боротьбу.
Українська Повстанська Армія (УПА) була створена 14 жовтня 1942 року за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань Німецької окупаційної влади. Головнокомандуючим УПА, з 1943р. по 1950р. був Роман Шухевич, псевдонім Тарас Чупринка.  Він створив дієздатну, багаточисельну військову силу, котра потужно протистояла Німецьким і Радянським каральним військам.

: Жахливі наслідки діяльності Радянської влади в Україні, голодомори, репресії, терор на Східній Україні, масові вбивства, катування,  людей в тюрмах НКВД на Західній Україні  та не менш "миролюбна” політика Гітлера, остаточно озлобили людей проти Німеччини і Московського більшовизму.   Все те сприяло патріотичним почуттям мирного населення, котре масово вливалося в ряди УПА. 

В 1944р. УПА нараховувала близько півмільйона осіб.  Добре організована УПА вела успішну, але кровопролитну війну із комуністичними загарбниками. УПА тісно співдіяла з підпільною організованою мережею ОУН, отримуючи від них необхідну інформацію.

УПА ніколи не отримувала міжнародної допомоги. Зброю, боєприпаси, уніформу діставали в бою з нацистами і більшовиками.,              
 (закінчення в наступному номері)















































Переглядів: 588 | Додав: ІлькоТорбинка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]