Четвер, 2024.03.28, 10:27
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2013 » Квітень » 11 » ОУН і УПА - борці за незалежність України. Ч.2
08:57
ОУН і УПА - борці за незалежність України. Ч.2
 №3 (49) квітень 2013
   Подаєм закінчення матеріалу  (початок у попередньому номері), який є відповіддю  читача на  заяву, , котра була прийнята  більшістю ,на сесії Недригайлівської районної ради. Нагадаєм , мова у ній ішла про відзначення річниці з дня народження І. Литвиненка, земляка, полковника Української Повстанської Армії.    
    У заяві, Недригайлівської районної ради, котра була 
прийнята під диктовку комуністів,  наприклад говриться, що УПА не звільнила жодного населеного пункту . Депутати, читайте історію реальну, а не заангажовану від комуністів. У квітні 1943 р. у боях   з німцями , вояками УПА були зовсім  звільнені численні райони Волині,Поділля, Житомирщини про що німці  і звітували до Берліну.

     У виступі головного районного комуніста В. Лисенка, говориться про  те, що УПІвці стріляли у спини радянських воінів. Шановні, у спини радянських вояків стріляли НКВСні спецзагони—про це вже всі знають, окрім напевне вас. До речі , на  військовій радянській карті воєнних часів ( див. поруч) такий "заградітєльний отряд”, в період боїв проходив і нашими краями. Тут показане його місцерозположення між Деркачівкою і В.Будками.  То хто ж  стріляв своїм у спини ?...

      Далі,  місцеві "дослідники” визвольних змагань, пишуть стосовно вбивств дівчат, яких засилали НКВС-ники  -  вчителів і лікарів , на західні території,  ,   та примушували  їх до шпигунства .  У післявоєнні роки ,там діяла УПА та боролася вже із більшовиками (  ще і в 50 х роках ).  Встановивши  шпигунську діяльність  цих осіб, їм надсилали лист з попередженням: «Не роби цього.» Але НКВД примушувало їх продовжувати робити доноси. Тоді їм надходив лист: «Виїдь, бо вб’ємо.» І якщо така діяльність продовжувалася далі, то виконувався такий вирок... А чи попереджували НКВСники, у таких випадках своїх противників?...

    Ще автор вживає термін: "...буцімто боровся за незалежність України…” - це про Бандеру та його сподвижників. Зрозуміло, що комуністами і до цих пір не сриймається незалежність від совєтів, але з якого б ото дива , проголосивши у Львові 30 червня 1941 року відновлення Української Самостійної Держави, німці почали репресії:  на початку липня вони заарештували Степана Бандеру , Ярослава Стецька та інших їхніх прихильників, а за відмову відкликати проголошення Української Держави,  їх остаточно ув'язнено в концентраційному таборі Саксенгавзен. Поліція безпеки видала 25 листопада 1941 року таємний наказ - арештовувати всіх активістів руху Бандери і після допитів розстрілювати.

    Бійці УПА  були релігійними і велику увагу приділяли захисту церкви .  УПА вела  війну в ім'я віри, правди, справедливості  і з більшовизмом, котрий потопив в крові тисячі священослужителів та мільйони вірних християн .       
    В УПА були люди різних національностей.   У боротьбі проти УПА німці вживали дуже часто східні батальйони, що були сформовані з колишніх совєтських військовополонених - вірменів, грузинів, росіян, узбеків, казахів, татар та інших , але несподівано добровольці згаданих батальйонів десятками переходили "до лісу". Тому у серпні 1943 року при УПА були створені національні відділи вірмен, грузинів, узбеків, казахів, татар і литовців. Вони  при УПА (всіх 15) проіснували до кінця війни. Між росіян можна назвати ген. П.В.Сисоєва, професора академії в Москві, командира 36-го армійського корпусу. Після втечі з табору полонених він вступив до УПА .

   Мирне населення високо цінувало боротьбу УПА і всіляко підтримувало  їхні військові підрозділи .  
    Українська Повстанська Армія  була понадпартійна. В ній боролися всі, кому дорога справа Самостійної Української Держави, без різниці поглядів, політичних переконань і партійної приналежности. Але рівночасно з цим УПА цілком визнає той велетенський вклад, що його внесла ОУН, керована Степаном Бандерою, в справу утворення, зміцнення й розвитку УПА.    Це була народна  армія. Вона діяла в умовах бездержавності протягом багатьох років .

       Тепер майже останнє. Автор заяви пише: «Вояки ОУН-УПА в складі німецької дивизіїї «СС-Галичина» …».
      14-а гренадерська дивізія Ваффен СС «Галичина» — підрозділ у складі військ Німеччини, що існував із 1943 р.  і був укомплектований з українців.  Першими  ж частинами такого роду стали  підрозділи в різних країнах Європи.
      Бойова діяльність  цієї дивізії скінчилась швидко.  13 липня радянське командування  почало Львівсько-Сандомирську операцію, метою якої було оточення німецьких військ . У результаті наступу  13-й корпус попав у оточення, а «Галичина» була кинута на різні відтинки для ліквідації небезпечного становища. Після жорстоких боїв під Бродами 22 липня 13-й корпус припинив існування, а залишки «Галичини» (біля 1000 осіб) прорвалися із оточення .
     Про злочинність цих вояків можно судити з наступної інформації:
   Після закінчення Другої світової війни, протягом років лунали звинувачення у скоєнні воєнних злочинів вояками дивізії. На вимогу Фонду Візенталя та деяких членів парламенту Канади у 1986 році була створена урядова комісія, яка мала розслідувати факти переховування воєнних злочинців у Канаді, серед них також і колишніх вояків дивізії. Після вивчення архівних матеріалів та допит свідків комісія у своєму офіційному рішенні від 1987 року визнала, що:

       Не існувало доказів скоєння злочинів Дивізією Галичина.
Членство у дивізії не могло бути підставою для судового переслідування.
А останньою буде інформація про спростування совєтського іделогічного міфу про бандерівців, що під час Другої світової війни серед українців було найбільше «зрадників»….
     Російські національні формування в Другій світовій війні на стороні Німеччини:

 1.Комитет освобождения народов России
 2.Русская освободительная армия
 3.  1-я русская национальная бригада СС «Дружина»
 4.  29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская)
 5.  30-я гренадерская дивизия СС
 6.   30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская)
 7.   Батальон Муравьёва
 8.   Высшая немецкая школа для русских офицеров
 9.   Дивизия «Руссланд»
 10. Добровольческий полк СС «Варяг»
 11. Зеленая армия особого назначения
 12. Народная бригада Каминского
 13. Отряд Николая Козина
 14. Русская вспомогательная полиция
 15. Русская гражданская вспомогательная полиция
 16. Русская национальная народная армия
 17. Русская освободительная народная армия
 18. Русский корпус
 19. Русский отряд 9-й армии вермахта
 20. Служба порядка
 21. Хиви
 22. 1-й Синегорский Атаманский казачий полк
23. 1-я казачья дивизия (Третий рейх)
24. 15-й казачий кавалерийский корпус СС
25. Казачий полк фон Безелагера
26. Казачий Стан
27. Казачий полк Кононова
28.  Казачий полк Котулинского
29.   Отдельный казачий корпус (Третий рейх)
30.   Казачий полк фон Рентельна
31.   Казачий полк фон Юнгшульца 

     Ось в чому суть iстерiї проросiйських сил ,щодо пособництва фашизму, -  особовий склад російських формацій в рядах Bермахту був майже в сорок шість разів більший ,за український. Всіх українців, разом узятих, було близько 22 тис., а росіян понад 1 млн…








Переглядів: 761 | Додав: ІлькоТорбинка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 alena  
0
pochemu avtor statyi ne upominaet o doblestnom uchastii boicov upa v karfagenskih voinah i geroicheskom vzyatii kreposti nighnie drishchi? tema ne raskrita.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]