Середа, 2024.04.24, 10:17
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2010 » Серпень » 24 » Любіть Україну ! Але не так , як він...
12:13
Любіть Україну ! Але не так , як він...

Напевне не багато недригайлівців, проходячи повз цього біг - борда, асоціюють любов до України із нашим Президентом. Бо дивлячись на його дії, та дії  уряду,  споглядається якась мімікрія  із  тією любов'ю, і пов'язувати нинішню владу із любов'ю до нашої держави, було б верхом цинізму. Все здається, все продається... Найкращому сусідові. Північному... Здобута великим потом Незалежність, на очах втрачає свої обриси. Розпочата давно справа, котра знайшла своє завершення 1991 року, розвитку на даний час не має. Навпаки. Ідем під ухил. Про це можна розповідати довго, і як кажуть, нудно. Писано і переписано багато. І ще буде писано немало... Та хотілося б менше формальностей, а більше справ. Справа Руху сьогодні викарбувана гаслом - НЕ  БІЙСЯ !, НЕ ЗРАДЖУЙ !, НЕ МОВЧИ !. Ми не боємось, не зраджуєм, і не мовчимо. І так буде... 

    Із подіями 19-річної давнини, у кожного свої асоціації і спогади. Випадково знайшов  деякі свої записи тих днів, які і подаю у цьому матеріалі. Як пишеться на сайті -"читати більше...". Отож... (про події тих днів 1991 -го року). Із щоденника...(Після ГКЧП). 

   "Середа, 21.08.91. Зранку і до вечора біля радіоприймача. Відкрилась сесія ВР Росії. Виникло  здивування, чому не збирається Верховна Рада  України, хоча заява Президії трохи заспокоїла, але це не те. Десь о 13 -й годині повідомлення про те, що "вісімка " (ГКЧП) виїхала в аеропорт, і є припущення, - що має  втікати. Це вселило надію. Хотів взнати думку про події  парторга, але не знайшов його. Після повернення з роботи - останні новини; - хунта повалена!. Поїхав до  С.Н. - відзначили перемогу... Повинні приїхати родичі  з Тюмені, але в Москві комендантська година. Як у них там складеться?.. Та з поваленням путчу, немов би все повинно влаштуватись..."

     "Четвер, 22.08.91. Події після путчу розвиваються стрімко. Повернувся Горбачов. Позачергова сесія ВР призначена на суботу, 24-го. На жаль запізнилися вони з цим. Дивно, але "Світло Жовтня" (районна газета) в ці дні нічого не опублікувала на підтримку ГКЧП. Можливо часу було мало? (ред. - дійсно, просто не встигли через час виходу, а матеріал уже був віддрукований."

      "П"ятниця, 23.08.91. По матеріалах "Ленінської правди" (ред; - обласної газети ) видно, що компанія по підтримці ГКЧП була розпочата. Намалював ескіз карикатури - кладовище. На могилі пам"ятник з літер ГКЧП - літери К і Ч зверху з"єднуються, і на них свастика, - перед могилою стоїть стара баба, витирає сльози - на спині напис "КПРС ". Поруч викопана яма під могилу, і біля неї пам"ятник з літер "КПРС"(ред.- пізніше була опублікована у "МайдаНі").

    "Ворожі" голоси ці дні,свої передачі ведуть виключно про переворот." 

     "Субота, 24.08.91. Через питання по роботі пропустив початок сесії. Частину вечірнього засідання, котре тривало годин до 22 - теж. Але головне почув - ВЕРХОВНА РАДА ПРОГОЛОСИЛА  ПРО НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ. В Росії припинена діяльність компартії. Чи буде це в Україні?  Не дуже віриться, бо парламент консервативний через групу "239". Горбачов більше не Генсек. Я мав надію, що він це зробить.

      Склеїв із паперу і розфарбував два синьо- жовті прапори, і серед ночі, як підсохли, вивісив на воротах біля садиби.(Другий запасний)."

     "Неділя, 25.08.91. Вранці, після пробудження,- прапора на місці не було. Довелось чіпляти запасного. Після 12 години хтось знову "попрацював", - і цей був розірваний (ред;- залишки від нього зберігаються до цих пір).

     Багато новин по радіо та ТБ, котрі " захопили" демократи. Нарешті Президія Верховної Ради  видала Указ  про тимчасове припинення діяльності Комуністичної партії України." 
                                                                                                        Микола Лісний.
     Ось такий маємо погляд, на події з того часу.
 На світлині; - "незалежна" тернівська молодь.

Переглядів: 837 | Додав: Lisnyj | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]