П'ятниця, 2024.04.26, 14:39
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2013 » Травень » 11 » " Комуністи - найбільш приховане зло"
02:43
" Комуністи - найбільш приховане зло"
№4 (50)  квітень, 2013
  ЧИТАЙТЕ  В НОМЕРІ:
 Народний депутат України Ігор Мірошніченко (ВО "Свобода") в Недригайлові :" Комуністи - найбільш приховане зло".,

- "Декларант О.Коренєв" - про статки голови райдержадміністрації за 2012 рік.,

- "Прокуратура уповноважено заявляє..." - про кримінальні справи посадовців Недригайлівщини.,

- "№50" - про ювілейне число "Майдану".,
- "Медіа для школи" - про видання обасної освітянської газети під редагуванням очільника "Недригайлів сьогодні", Євгенія Даниленка.,

- "Довибори -"наплявать, наплявать, наплявать..." - про довибори на Сумщині в обласну раду ( в електронній версії матеріал був поданий у № 3.( Див. нижче).,

- "Сталінські палачі-рекордсмени" - про НКВСних палачів , котрі в роки репресій тисячами розстрілювали засуджених до страти.,

- "Юрій Липа"- про громадського діяча, письпенника, поета, лікаря, одного з ідеологів українського націоналізму, активного учасника УПА.,

- "Лучшей женщине" - вірш присвячений Людмилі Янукович, із нещодавно виданої збірки віршів про дружину Президента,.

- "Політичний анекдот" - добірка сучасного гумору.,

- "ВО "Свобода" - інформація про місцеві сторінки та сайт партії та контакти активістів

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


 В номері:
Народни 
депутат
 України
 
  Ігор
 
 МІРОШНІЧЕНКО
 
 (ВО  "Свобода”) : -
 
 
 "Комуністи—найбільш приховане зло”

  23 –го квітня до Недригайлова , на зустріч із виборцями завітав народний депутат України від ВО "Свобода” Ігор Мірошниченко ( на фото). Зустріч було проведено не в офіціозній обстановці, а у "природньому середовищі”- перед районним будинком культури - так би мовити , "на природі”. Всі присутні ( нехай їх було і не багато—за 50 осіб) могли вільно поспілкуватись із народним обранцем протягом майже трьох годин.
   На жаль , провладні засоби масової інформації районного штибу та влада не знайшли часу для спілкування, - це не той депутат , котрого влада обслуговує . Відповідно і інформацію про цю подію , зі шпальт "найулюбленіших газет” читачі не прочитають, на відміну від "аполітичних” заходів регіоналів чи комуністів. У цьому випадку місцева преса поза політикою. Бо так наказано зверху...
  Бо він ( депутат) не їхній—не регіональний і не комуністичний, котрим довіра разом, у нас - максимум 25% (згідно результатів останніх виборів). Але маючи навіть такий результат , вони заправляють районним життям і почуваються доволі комфортно, бо селяни , на даний час, доволі політично пасивні, що владі і потрібно.
 
   До речі, у ці дні, комуністи відзначали чергову річницю з дня народження свого ідола - Владіміра Лєніна, і місцеві ленінці чи то так забоялися відомого руйнівника пам”ятників їхнього вождя— нардепа І. Мірошніченка, чи якихось інших дій, але зорганізували було , у Недригайлові, чергування біля свого ”товаріща” протягом декількох діб, щоби "вандали” не посягнули на "ум, честь і совєсть нашей епохи”.
  
   А депутат, провівши зустріч із мешканцями Недригайлівщини, завітав до районної бібліотеки та передав до неї бібліотечку книг у її фонди , серед яких "Кобзар” Т. Шевченка, "Залишенець, або Чорний ворон” В. Шкляра, поезії українських поетів, книгу В. Суворова про радянські спецслужби, книгу американського дослідника українського голодомору Д. Мейса та інші.
   У приміщенні бібліотеки виникла було деяка суперечка між активними членами ВО "Свободи” та бібліотекарями, котрі попередньо зорганізували виставку книг до дня народження В. Леніна, але народний депутат І. Мірошніченко толерантно загладив гострі кути сторін, котрі сперечались.
 
  На прикінці зустрічі Ігор Мірошніченко провів спілкування з активістами ВО "Свободи” та опозиційного руху Недригайлівщини, закликавши до спільних дій та згуртованості, задля зміни антинародної влади.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 



 Відповідно до законодавства України, районна газета "Голос Посулля” надрукувала відомості про майно, доходи, витрати і зобов”язання фінансового характеру, за 2012 рік, голови Недригайлівської РДА Коренєва О.І., голови районної ради Кушніренка О.М. та їхніх сіімей. Також подібна інформація розміщена і про їхніх заступників. Чи покращилось їхнє життя, згідно кинутого владною партією відповідного заклику, так, як і простих земляків—судіть самі.
                  ДЕКЛАРАНТ О. КОРЕНЄВ
  У своїй декларації про особисті статки за минулий рік засвідчив, що вони склали :
 - сума сукупного доходу....184 тис. 646 грн.
або середньомісячно …....... 15 тис. 387 грн.
 Із них:
 - зарплата , інші виплати та винагороди до умов трудового договору ….................. 61 тис. 724 грн.
 або середньомісячно …....... 5 тис. 124 грн.
 - пенсія……………………………........ 56 тис. 739 грн.
 або середньомісячно …....... 4 тис. 728 грн.
- дохід від відчудження рухомого або неру хомого майна …………………..................... 13 тис. 352 грн.
 або середньомісячно .......… 1 тис. 112 грн.
 - дохід від оренди майна …..52 тис. 800 грн.
 або середньомісячно…........ 4 тис. 400 грн.
 
 Також гголова райдержадміністрації володіє трьома земельними ділянками , трьома квартирами та автомобілем.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


 
    Свого часу на екранах йшов фільм з назвою "ТАРС уповноважене заявити…”, тобто надати офіційну інформацію. Так і нижче наведені дані, котрі взяті безпосередньо із джерела сумської прокуратури, подаєм до вашої уваги:
 
 *********************************
 Серед актуальних кримінальних справ, які розслідувалися слідчими прокуратури, - справи про корупційні діяння, перевищення влади та службових повноважень, заподіяння значних матеріальних збитків. Зокрема у січні цього року слідчим відділом прокуратури області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно одного з суддів Недригайлівського районного суду Ж. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 ч. 3 КК України, а саме за фактами вимагання та одержання ним хабара у розмірі 1000 доларів США за прийняття рішення на користь однієї із сторін цивільної справи. Обвинувальний акт направлено до Гадяцького районного суду Полтавської області для розгляду по суті. (03.2013)
 *******************************
Прокурором Недригайлівського району внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 КК України за фактами привласнення бюджетних коштів службовими особами Недригайлівської ЦРЛ шляхом безпідставного нарахування заробітної плати на загальну суму понад 100 тис.грн. (02.2013)
*********************************
  Направлено до суду кримінальну справу, порушену прокуратурою області у березні 2012 року за ст. 364 ч.1 КК України стосовно службових осіб Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Сумській області за фактом зловживання ними службовим становищем при використанні у 2011 році бюджетних коштів на облаштування звалища твердих побутових відходів у смт. Недригайлів та стосовно службових осіб ПФ «Будтехмонтаж» за фактом привласнення державних коштів шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів за ст.ст. 366 ч. 2, 191 ч. 2 КК України, внаслідок чого незаконно сплачено останньому понад 73 тис грн. Прокуратурою заявлено позов про відшкодування збитків, який знаходиться на розгляді. (01.2013) *********************************
 Мали місце випадки порушення приписів Закону України «Про здійснення державних закупівель». Наприклад, із суттєвими порушеннями проведена процедура запиту цінових пропозицій відділом освіти Недригайлівської райдержадміністрації при придбанні хлібобулочних виробів. Всупереч законодавства один учасник під час торгів не надав підтвердження наявності досвіду виконання аналогічних договорів, інший учасник тендеру не надав даних щодо наявності у власності чи на праві користування транспортних засобів для здійснення робіт. Незважаючи на те, що 2 з 3-х цінових пропозицій підлягали відхиленню, комітетом конкурсних торгів відділу освіти процедура закупівлі не відмінена, а завершена визначенням переможця та укладенням договору. (01.2013)
                                       http://www.prokuratura.sumy.ua
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


                   ***№50***
 
    Шановні читачі , ви тримаєте у руках ювілейний, 50-й номер нашого видання. Здавалося би, що за понад 20 років, відколи вийшло перше число "Майдану” - це зовсім мало, але навіть і в такій кількості інформації— тут історія опозиційного руху Недригайлівщини.
    І перші випуски, котрі вже стали історичними, висвітлювали здебільшого політичне життя району, і про ті події далеких уже початку 90-х років в офіційній районці ви не прочитаєте. Хіба що планомірне і регулярне цькування місцевих рухівців "сепаратистів”, котрі посміли відкрито виступити проти тодішнього комуністичного режиму.
    Видавались ми нерегулярно, бо як тоді, так і нині, ніхто нас не фінансував, і всі випуски цієї невеликої газети робилися і друкувалися на ентузіазмі та з особистих коштів місцевих партійців, котрі вірили в крамольну тоді думку про Незалежність України. Вона стала незалежною, і якоюсь краплинкою, гадаємо цьому посприяв і "Майдан”. Те що надалі з країною сталося не так, як малося би бути — то вже інше питання… Читайте "Майдан” і будьте разом з нами...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 


                МЕДІА ДЛЯ ШКОЛИ
 
   Віднині наші освітяни можуть порадіти – віднедавна зареєстровано нове друковане видання обласного рівня –газета "Школа-інфо”..Засновником її є відомий мешканцям Недригайлівщини редактор газети "Недригайлів сьогодні” Євгеній Даниленко. Глава області Ю. Чмир вже попіклувався з цього приводу та розпорядився , щоб видання передплатили відділи освіти.
    Настільки корисним для освітян буде газета та чи буде висвітлювати не тільки покращення від міносвіти, а й гострі проблеми освітньої галузі, котрих є чимало, читачі зможуть оцінити після виходу видання з друку.
   Та чомусь здається, що цей проект—черговий пропагандистський владний піар з "роз”яснення” освітніх реформ та банальним висвітленням життя школи.
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


               СТАЛІНСЬКІ ПАЛАЧІ_РЕКОРДСМЕНИ
  Сотні тисяч невинно засуджених до страти—такий "урожай” комуністичного правління у часи репресій. Чимало серед них і наших земляків—мешканців Недригайлівщини. Про тих хто виносив вироки, дещо читали, а про тих, хто їх виконував..?
  Комуністи і радянські патріоти незаслужено замовчують про такий тип «стаханівців», як кати НКВС—воно й не дивно, адже така інформація була глибоко втаємничина. А серед них є справжні рекордсмени: генерал Василь Блохін ( на фото) особисто розстріляв 20 тис. осіб, Петро Маггі - 10 тис. Більшість з катів померли своєю смертю, поховані з почестями і досі шановані силовиками. 

   Говорячи про сталінські репресії, найчастіше згадують тільки ГУЛАГ. Однак він був лише частиною репресивної машини. Сотні тисяч людей до ГУЛАГу не доживали, закінчуючи свій шлях у розстрільних кімнатах або полігонах. НКВС (пізніше МДБ) відладили систему розстрілів, що працювала як машина.
   Масштаб цієї системи вражає. Так, на піку репресій, в 1937 році було розстріляно 353.074 людини - тобто майже по 1 тис. на день. У 1938 році - 328.618. Далі число розстрілів різко зменшилася.

   Переважна кількість розстрілів (до 60%) проводилося в Москві, після недовгих допитів і відсидки на Луб'янці і швидкого позасудового вироку «трійкою». Тому і «стахановці» НКВС орудували в основному теж у столиці. Коло їх був обмеженим - на всю Москву всього лише 10-15 осіб. Таке невелике число катів пояснювалося не тим, що важко було знайти виконавців цих обов'язків, а тому що справжній кат мав бути майстром своєї справи: мати стійку психіку , професійні навички, скритність ( навіть найближчі родичі катів не знали, в чому полягає їхня робота в НКВС), відданість справі. 
    Робота у Блохіна була важка: фактично він єдиний з розстрільної команди приблизно в 15 катів дожив у доброму здоров'ї до пенсії. Можливо, тому, що завжди дотримувався техніки безпеки на виробництві і не пив на роботі.
    Василь Іванович народився в 1895 році в сім'ї селянина-бідняка, у Володимирській області. У 15 років почав працювати каменярем в Москві, в Першу світову доріс до унтер-офіцера. З 1921 року - в ЧК, з 1926 року, беззмінний командувач розстрілами аж до виходу на пенсію в 1953 році. 

    Один з катів Ємельянов згадував: «... Втомлювалися так сильно, що на ногах часом ледь трималися. А одеколоном милися. До пояса. Інакше не позбутися запаху крові і пороху. Навіть собаки від нас шарахалися, і якщо гавкали, то здалеку » .
   А ось Василь Блохін попередньо одягався перед розстрілом у відповідну шкіряну уніформу - фартух нижче коліна, краги і картуз.
   Поховали Василя Блохіна в 1955 році на Новодівичому кладовищі. Там же, на почесних місцях, поховані й інші сталінські кати . Правда, після арешту Берії Блохіна позбавили звання генерал-майора і 8 орденів, а також пенсії в розмірі 3150 рублів (середня зарплата по країні тоді була рублів 700). Блохін не витримав таких «репресій» і помер від інфаркту. В кінці 1960-х посмертно звання і ордени йому повернули, фактично реабілітувавши. 
  
  Розстріл і справді виявився свого роду мистецтвом. Петро Маггі так повчав недосвідчених катів: «У того, кого ведеш розстрілювати, руки обов'язково пов'язані ззаду дротом. Велиш йому слідувати вперед, а сам, з наганом у руці, за ним. Де потрібно, командуєш «вправо», «вліво», поки не виведеш до місця, де заготовлені тирса або пісок. Там йому дуло до потилиці і трррах! І одночасно даєш міцний стусан в дупу. Щоб кров не оббризкала гімнастерку і щоб дружині не доводилося знову її прати ».
  
   А ось кати меншого рангн (всього по кілька сотень власноруч розстріляних), бувало, закінчували теж розстрілом. Показова тут доля НКВДшників, які брали участь у масовому розстрілі т.зв. «Соловецького етапу» в карельському містечку Сандармосі (близько 2 тис. трупів) у жовтні 1937 року,( всього там було розстріляно близько 10 тис. осіб).
   Розстріли почалися 27 жовтня, потім була перерва чотири дні, тому що головний кат Матвєєв запив, засмутившись через втечу одного ув'язненого (його незабаром зловили і розстріляли). Першого листопада розстріли поновилися і тривали до 4 листопада. Після закінчення операції одні кати були нагороджені, інші (вже в грудні, тобто через місяць) заарештовані.

   В тому соловецькому етапі 1937 року, перебували відомі діячі культури, військовики, технічна інтелігенція, священство. 1111 з 1116 в'язнів соловецького етапу убиті працівником НКВД одним або двома пострілами в потилицю. Серед убитих — священик з Ватикану, видатні майстри культури, вчені, військові, державні діячі, священнослужителі. 198 осіб — вихідці з України, зокрема митці Лесь Курбас, Микола Куліш, Микола Зеров, Марко Вороний та інші, серед них декілька осіб—вихідці із Сумщини. 
  Більшість же співробітників, які брали участь або мали відношення до розстрілів Соловецького етапу, були заарештовані і етаповані до Москви. Всі вони були в Москві засуджені, розстріляні і доставлені для кремації в Донський крематорій як шпигуни і диверсанти. Цікаво, що стріляв у них, які колись були його товаришами по службі, той самий Василь Блохін.
   Всі ці розстріляні НКВДшники, будучи самі катами, - у різні роки - реабілітовані. 

   Головний виконавець розстрілів Соловецького етапу в Сандормоху Матвєєв з санкції Л.П.Берії через півтора року, все ж був заарештований.
   Його доля, на відміну від багатьох інших соловецьких катів, склалася благополучно. Військовим трибуналом військ НКВС ЛВО він був засуджений на 10 років ВТТ. Але при перегляді справи Військовою колегією Верховного суду СРСР термін йому знизили до 3 років. Нагород не позбавили, до того ж його звільнили достроково. 
  Під час війни він вже обіймав посаду начальника внутрішньої в'язниці УНКДБ; до його колишніх нагород додався орден Леніна. Іноді повертався до свого ремесла - стріляв засуджених. Він помер своєю смертю вже за Брежнєва.

   Ще один соловецький кат Гарін (близько 400 особисто розстріляних) навесні 1938 був переведений начальником табору в Карелію, в 1940-му - помер від серцевого нападу, зате похований з почестями в Москві на Новодівичому кладовищі. 
  
   Всі ці кати сьогодні теж вважаються «жертвами сталінських репресій». Хтось занесений до зали слави ФСБ (в основному в регіонах).
                                За матеріалами http://ttolk.ru/?p=15741
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


                   ЮРІЙ ЛИПА
  5 травня чергова річниця з дня народження Юрія Липи, про котрого ми вкрай мало знаємо. Хто ж він?
   Юрій ЛИПА — громадський діяч, письменник, поет, публіцист, лікар, автор української геополітичної концепції, один з визначних ідеологів українського націоналізму - народився у 1900 році в Одесі.
   У 1917 р. молодий юнак робить свої перші кроки на літературній ниві — він є редактором часопису «Вісник Одеси», пише свої перші брошури: «Союз визволення України», «Гетьман Іван Мазепа» та інші.
   Вступив до куреня Морської піхоти Збройних сил УНР, бере участь у січневих боях з більшовиками на вулицях Одеси. Вступивши 1922 р. до Познанського університету на медичний факультет, він не полишає громадсько-політичної діяльності. Зі студентів, колишніх вояків армій УНР і ЗУНР, за почином хлопця утворюється таємне товариство, корпорація «Чорноморе», де Юрій Іванович обіймає посаду ідеологічного референта .
   У Варшаві в 1934 р. вийшов друком роман письменника: «Козаки в Московії».
   Після переїзду влітку 1943 до Яворова став одним з активних учасників українського руху Опору. Працюючи як лікар, Липа організував підпільні курси по підготовці медичних кадрів для Української Повстанської Армії, готував тексти листівок та відозв до населення і німецьких солдат.З липня 1944 - інструктор першої Старшинської школи УПА в Карпатах. 19 серпня 1944 Юрій Іванович був захоплений підрозділом НКВС, а на світанку 20 серпня 1944 р. Юрія Липу було по-звірячому замордовано.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 


                
ЛУЧШЕЙ ЖЕНЩИНЕ
Нещодавно у донецьку представили поетичну збірку з віршами, що прославляють депутатів партії регіонів та дружину президента Людмилу Янукович. Збірку видано під патронатом самої Людмили Янукович. Про це пишуть "Новости Донбасса”. Отож, читайте і заздріть - Посвящается Людмиле Янукович.
 
 Об этом говорят повадки ее, стать!
 С молитвой к Господу дарит свою любовь.
 Прекрасная жена, заботливая мать.
 От сердца к сердцу льет любовь она,
 Не зря Людмилою зовется!
 И Добродетели ее не видно дна,
 Она как ангел над народом вьется.
 Услышав зов ребенка, старика
 И тех, кто потерял здоровье, силы.
 Своей заботой.как целебная река,
 Продлит их век, оттащит от могилы.
 Скромна, проста, изящества полна.
 Делами помогает людям.
 Для них не жалко ей ни времени , ни сна,
 Служить готова им и в праздники , и в будни .
 Ей песня помогает жить.
 Недаром в ее жилах княжеская кровь.
 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 


  **********ПОЛІТИЧНІ АНЕКДОТИ**********

У зв”язку зі станом доріг та з метою економії бюджетних грошей, уряд прийняв рішення: скасувати дорожній знак "нерівна дорога" та ввести новий - "рівна дорога". Тепер замість мільйонів старих знаків буде потрібно всього два десятки нових.
 
 **************************************
 Їде Янукович на авто з Азаровим і бачить, що стоїть стара розвалена школа. Каже: " - перерахуй сюди мільйон. " Їдуть далі, дивиться - паркан з колючого дроту, такий старий, ліхтарі не горять, -в'язниця. Каже Янукович прем'єру:” сюди, Коля 15 лимонів.” Азаров цікавиться:” а чого так: до школи 1 лимон а на зону то аж 15,”. Той відповідає : "- а ти Коля думаєш Юлька вийде, то вона нас за парти посадить?!”
 
**************************************
 Сидять зеки на зоні і бесіду ведуть, коли ж криз то зрештою закінчиться? Тут якраз прийшов час одному на волю, братва йому і каже: "- Ти сходив би там дізнався, що до чого.” Сказано - зроблено. Пішов братан до президента і запитує, так мовляв і так, коли криза закінчиться? " - На словах не можу розповісти, - каже йому Віктор Федорович, - підемо покажу на прикладі. Виходять у двір В.Ф. і каже: "- Ось дивись, мій "Мерседес ", он Азарова тачка, Шуфрича, Герман. Ось коли тут і твій "Лексус” буде стояти, значить все добре, криза закінчилася. Зрозуміло?” - Зрозуміло. Чого тут не зрозуміти. Незабаром потрапляє наш братан знову на зону, його і питають, чи впізнав те, про що просили? "- Дізнався. Але на словах не розповім, підемо, покажу на прикладі. Виходять у роздягальню, той і каже:”- Дивись братва, ось моя фуфайка висить, ось фуфайка "черепа", он "лисого"​​. А ось коли тут будуть висіти фуфайки президента, прем”єра і інших, тоді криза і закінчиться.
 
 **************************************
Баба Дуся, а Ви знаєте, що Ваш онук - голубий? - Шо! Вступив у Партію регіонів?! - Та не-е. У хорошому сенсі.
 
**************************************
У президента по шляху зламалася машина біля психлікарні, поки машину ремонтували він вийшов подихати свіжим повітрям. І тут йому псих з вікна кулака показує. Ну і президент йому кулака. Псих йому два кулаки. Президент покрутив пальцем біля скроні, мовляв дурень і поїхав. Розповідає прем”єру: " - ось такий дурень був, він мені кулака ну і я йому, він мені два, я біля скроні покрутив, мовляв дурень.” А псих у себе там розповідає: "президента бачив. Показую йому, тримай міцніше Україну. Він показує, тримаю. Я йому— двома руками тримай!, а він мені -"мізків не вистачає".
 
***************************************
Коли б в Україні за крадіжку відрубували руки, то у Верховній Раді замість кнопок для голосовання були би педалі.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 


                      ОГОЛОШЕННЯ
   Шановні земляки, Недригайлівська районна організація ВО «Свобода» має свої офіційні сторінки у всесвітній мережі Інтернет.А саме:
     - в пошуковій системі Google набирайте svobodanedr.at.ua і ви перейдете на офіційний сайт недригайлівського вісника ВО «Свобода».
 
    - також ми є в мережі «ВКонтакті» .Заходьте «ВКонтакт»,і в «Спільнотах» набирайте українськими літерами «Недригайлівська сторінка ВО «Свобода».
 
   Приєднуйтеся і реєструйтеся на даних ресурсах.А також долучайтеся до нас в повсякденному житті нашої партії і ми разом змінимо наше життя і Україну на краще. Координати активістів Недригайлівської «Свободи»: Іземенко Руслан  380996280779
Мартиненко Ол-др 380666887845
 
 
 
 
Переглядів: 992 | Додав: ІлькоТорбинка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]