Середа, 2024.04.24, 23:13
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2011 » Лютий » 27 » ХАЙ ЖИВЕ "БЄЗПРЄДЄЛ"?
23:45
ХАЙ ЖИВЕ "БЄЗПРЄДЄЛ"?

25 лютого в Сумах ми з побратимами з Молодого Народного Руху проводили акцію "Парад невиконаних обіцянок", присвячену річниці правління В. Януковича. За мовчазної згоди міліції акцію намагалися зірвати представники Партії Регіонів. Раз-по-раз виникали бійки і сутички. Звісно, ніхто з правопорушників не покараний, адже відбувалися безчинства за активної участі депутатів Сумської міської ради від Партії Регіонів.

Після Помаранчевої революції українці тішили себе ілюзіями побудови правової держави. Навіть знаходилися ентузіасти-підприємці, які почали чесно платити податки. Правда, сувора реальність відбила в них всі подібні наївні бажання. Адже поки Президент і Прем'єр змагалися за владу, на місцях система корупції і поборів залишилася недоторканою. 

Саме невдалий досвід цих підприємців підтвердив, що правова держава можлива лише там, де закону дотримуються всі. На жаль, протягом років незалежності України у нас було прийнято робити вигляд дотримання законності. Це, звісно, неправильно, але менш цинічно порівняно з тими речами, які почали коїтися з приходом до влади Віктора Януковича. За кошти Резервного Фонду державного бюджету для Президента придбаний гелікоптер в той час, коли кримінальна справа порушена за закупівлю з державних коштів автомобілів "Швидкої допомоги". Двічі в неконституційний спосіб змінено Конституцію в той час, коли  в Запорізькому СІЗО перебуває десяток хлопців, яких звинувачують у відпилюванні голови незаконно встановленому бюсту Сталіна. Подібне, але  в менших масштабах відбувається щодня та на кожному кроці. Яскравий приклад - останні події в Сумах. Та нахабність і самовпевненість у власній безкарності, якою віяло від молодиків спортивної зовнішності була символом "Нової країни", яку старанно будують регіонали. Можемо лише уявити, якби сьогодні десь в Донецьку патріотична молодь подібним чином зривала провладну акцію. Скільки нових арештів і обшуків відбулося б?

Сьогодні в Україні немає права. Є комплекс правил поведінки, навіть за умови дотримання яких, будь-кого завжди можна зробити винним. Встановлюють і вимагають дотримання цих норм люди, які ніколи закону не дотримувалися і не збираються цього робити. Вони хочуть, щоб ми жили по закону, а самі живуть по "безпрєдєлу".  Але чи задумувалися можновладці про те, що буде з ними, якщо по "безпрєдєлу" почнемо жити і ми?

Андрій Рибалко,

голова Сумської обласної організації Молодого Народного Руху

Переглядів: 762 | Додав: Rybalko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]