Субота, 2024.04.20, 02:38
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2010 » Вересень » 20 » Дочекався вождь...
17:24
Дочекався вождь...
       Саме таку назву вулиці, деякий час тому,  мали змогу спостерігати тернівці, допоки ідейні ...ленінці не помітили, та відповідно не відреагували. Місцеві жартівники, мабуть таким чином,  висловили були своє відношення до "вождя світового пролетаріату". Якимсь чином дісталися вивіски (бо знаходиться на висоті близько 2,5 метрів ) і зробили , як ото у дитячій страшилці , -"чорною- чорною ніччю, чорною-чорною фарбою, чорну-чорну справу"... Такий собі вийшов прикол, і шкода комунальній власності...
  До речі, на тому тижні, у Запорізькій області було обезголовлено 2 пам"ятники Іллічу...
     Взагалі , тема перейменувань назв наших вулиць, декілька разів мала місце на сесіях місцевих рад, та за словами керівництва, - все упирається у великі кошти. Настільки відомо, в інших селах, селищах ( головно інших областей) такі проблеми вирішуються. Та, коли за влади демократичної(минулої) це питання не вирішилось, то нині і поготів чекати якихось змін у цому питанні. До речі, за повідомленнями, нещодавно  в Сумах ,- на слуханнях в обладміністрації з приводу використання української мови держслужбами, згадувались і Терни. І саме вивіски назв   вулиць селища, котрі до того, ще і написані російською мовою.Із совєтських часів. Після майже 20 років незалежності. Цікаво, а чи десь у 1937 році , на території колишнього СРСР, щось нагадувало у топоніміці царську імперію? Дуже сумнівно. А у нас котовські, леніни, дзержинські, чапаєви,рози люксембург і десятки  іже з ними, котрі навіть і в Україні не були, тим більше за міжнародними мірками визналися б злочинцями - до цих пір українські герої.
      Свого часу  тернівський сайт "Дика Слива" http://terny.usoz.ru підіймав аналогічне питання, то ж бажаючі можуть звернутися до  того матеріалу, датованим від 18. 07. 2010 р.
 Звідти лише подамо інформацією про постать із вивіски...
 
  (На знімках; останні кадри, з останнього року життя  Ілліча)
 
  
  













        ************
 

  ЛЕНІН (УЛЬЯНОВ,БЛАНК)В.І.
  --(1870-1924).Народився
  у Нижегородській губернії.
  Російський та радянський
  політичний та державний
діяч,революціонер.Організатор збройного Жовтневого перевороту восени 1917 р., ініціатор Громадянської війни в Росії, та червоного терору;( Усього з 1901 по 1911 р. жертвами революційного терору стали близько 17 тисяч осіб)  

     З приходом, в результаті Жовтневого перевороту, до влади більшовиків, червоний терор поступово стає офіційною політикою Радянської Росії. Ленін - Перший Голова Раднаркому — уряду РРФСР, один з головних творців СРСР, теоретик комунізму, один із засновників більшовицької партії. Як політик, був послідовним супротивником такого політичного інституту суспільства, як демократія.
 
У радянській історіографії і комуністичній пропаганді іменувався «вождем світового пролетаріату».Ленін став натхненником й організатором не лише перемоги більшовиків у Росії, а й радянського завоювання майже всіх незалежних держав, які утворилися на руїнах колишньої Російської імперії. Цієї перемоги вдалося добитися лише внаслідок поєднання тотального терору та репресій, проти політичних противників,. Безпосередньо винний в організації голоду 1921-22 в Україні, видавши наказ насильно вилучати і вивозити хліб з України, в голодуючі райони Поволжжя. З середини грудня 1922 року  — після різкого погіршення стану здоров'я і до самої смерті, Леніна фактично було усунено від керівництва партією і країною.
 
      Більш детальніше, кожен бажаючий може знайти дуже багато ціравої інформації,"побродивши " в інтернеті.

  
 
Переглядів: 938 | Додав: Lisnyj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 ulis  
0
Саша в біографію не вчитався...)))

2 bym  
1
Quote
Терни Недригайлівського району, завжди славились великою кількістю людей-хворих на голову!

так сказано ж, що Ленін родом з Нижегородської губернії !?

1 Саша  
0
Терни Недригайлівського району, завжди славились великою кількістю людей-хворих на голову!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]