П'ятниця, 2024.04.26, 01:06
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2011 » Травень » 16 » Архів почервонів...
00:35
Архів почервонів...

         
      РУХ пікетував Сумський обласний державний архів

7 травня активісти Народного Руху України організували і провели пікетування Сумського обласного державного архіву, на будівлі якого поряд з державним синьо-жовтим прапором був вивішений червоний прапор СРСР.

У своєму виступі заступник голови НРУ Іван Крулько сказав: "Верховна Рада прийняла ганебне рішення 9 травня вивішувати на всіх державних установах червоні прапори. Замість того, щоб виділити кошти на ветеранів, яких сьогодні залишилося дуже мало і які потребують захисту держави влада вирішила 30 млн. грн. виділити на прапори. Хочу звернутися до правоохоронних органів, які фіксують цей захід, які ведуть боротьбу не проти тих, хто виступає проти нашої держави, а проти українських патріотів, які виступають за неї. Закон, який передбачає вивішування червоних прапорів не підписаний Президеном України, не опублікований, а тому будь-який червоний прапор поруч з державним є незаконним. Народний Рух України звертатиметься до правохоронних органів з вимогою дати оцінку діям директора архіву Володимира Артюха, який приняв це злочинне рішення",– наголосив Іван Крулько.

Учасники пікетування одноголосно прийняли заяву, текст якої публікуємо:

Сумська обласна організація Народного Руху України висловлює глибоке обурення намаганням нинішньої влади за рахунок мільйонів жертв Другої світової війни та подвигу українців, які воювали в ній популяризувати тоталітарну символіку.

Вивішування червоних радянських прапорів на державних установах є наругою не лише над національною гідністю українців, але й блюзнірством щодо ветеранів та людей, які пережили війну. На їх долю випало подвійне випробування: Голодомор 1932-33 років та Друга світова війна.

Тотожність нацистського і комуністичного режимів засвідчена часом і міжнародною спільнотою. В резолюції ПАРЄ "Про злочини комунізму та потребу їх засудження", празькій декларації "Про Європейську свідомість та комунізм", резолюції Європарламенту "Про європейську свідомість та тоталітаризм" наголошується, що радянський режим несе відповідальність нарівні з Німеччиною за розв´язування II світової війни, і крім того звинувачується в геноциді, у військових злочинах і в злочинах проти людства. В резолюції також висловлюється незадоволення спробами возвеличування тоталітарних режимів, включаючи проведення публічних демонстрацій прославляння нацистського чи сталінського минулого.

Замість вшанування пам‘яті воїнів, що боролися за рідну землю, нам підсовують культ сталінізму. Особливо цинічним є те, що правляча партія великого олігархічно-монополістичного капіталу бавиться з комуністичною символікою. Мільйонери і мільярдери живуть у розкішних резиденціях і підраховують статки, нажиті злочинним шляхом, а ветеранам намагаються запропонувати червоний прапор, серпа та молот, п’ятикутну зірку.

Друга світова війна була трагедією всієї України, розв´язаною двома тоталітарними режимами: нацистським і більшовицьким. Україна досі роздерта по лінії протиставлення двох поглядів на цю війну, яка для частини українців так і не завершилася у травні 1945 року.

Cьогодні настав найвищий час цю трагедію минулого закінчити раз і назавжди історичним примиренням заради майбутнього. 






***********************************************************************************

       P.S.   У Недригайлові серпастих-молоткастих примічено не було - хіба - що серед інших кольорових  матерчаних оздоблень , до 9 - го травня , мелькали і червоні подоби прапорців ( див. фото). Звичайно, не просто так вони вкрались в гаму жовтих, зелених та інших, та   так хтось вирішив. Так-би мовити - розумійте ,як хочете...


Переглядів: 745 | Додав: Lisnyj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]