Четвер, 2024.05.02, 00:09
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2013 » Квітень » 11 » Адмін-прес
09:13
Адмін-прес
  №3  квітень  2013     
      Час від часу, ми чуємо словосполучення – адміністративний ресурс, а що воно значить, напевне і не кожен може сказати. Коли скорочено , це є ресурс надлишкового впливу окремих чиновників чи політичних партій на будь-які сфери  діяльності. Особливо це проявляється під час виборчої кампанії. Прикладами прояву адмінресурсу є не настільки агітація , наприклад серед підлеглих, а примус голосувати за потрібну партію чи кандидата, чи  нав”язливе "запрошення " поповнити лави  потрібної партії, з натяком про можливі наслідки , в разі непослуху.
     На місцевому прикладі це особливо проявилося під час останіх виборчих перегонів—на Недригайлівщині був проведений  такий собі, майже "стаханівський набір до Партії регіонів. Розкручування маховика  із застосування адміністративного ресурсу на виборах до Верховної Ради  розпочалося з надходжень головам сільських рад бланків заяв на вступ до ПР та доведенння плану кількості рекрутованих партійців. Перевага надавалася сільській інтелігенції: працівникам освіти, медицини, культури, які могли би  в подальшому працювати членами виборчих комісій. .  
      Не дивно, що за нинішнього керівництва провладної партії, на всіх рівнях, люди  вже  змогли переконатися, що їх обіцянки про покращення життя виявилися не лише пустим звуком, з завідомою брехнею виборцям. Навряд чи сьогодні добровільно хтось схоче стати членом партії, яка в найближчому майбутньому, з такою політикою, втратить і найпалкіших прихильників.   А тому на працівників села,  чинився і буде чинитися тиск та погрози втратити місце роботи.  Дрібні керівники, які не втрачають жодної можливості аби вислужитися перед  своїми партійними вождями, змушуючи  людей вступати до ПР. І як недавно прозвітували районні регіонали на своїй партконференції, нині вони мають понад  700 своїх членів , із них лави партії, із передвиборчого періоду поповнили  майже 250.  Так полюбили вони цю партію …  Кількісно, звичайно вражає, та скільки з них є щирими прихильниками цієї політсили, а скільки стали жертвами адмінресурсу —питання навіть не спірне.

    У зв”язку з цим хочеться згадати  такі ж кількісні  та "улюблені " людом, але провладні , свого часу,СДПУ(о), НДП, Ліберальну партію, та й ту ж "Нашу Україну”. Агов , люди, з тими квитками—ви де? Чималу частку з них складають одні і ті ж партійці, котрі мають по деілька партквитків, а сами вони  для будь– якої влади є немовби перехідним кубком .

  Свого часу партпресувальники за свої , немов би безневинні дії, понесуть  правову відповідальність, а  нині вони мають лиш презирливу зневагу селян.

Переглядів: 648 | Додав: ІлькоТорбинка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]