Неділя, 2024.05.05, 00:44
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2010 » Листопад » 14 » Управління Держгірпромнагляду зупинило розробку родовища цегельної сировини у Вільшані
11:18
Управління Держгірпромнагляду зупинило розробку родовища цегельної сировини у Вільшані

Управління Держгірпромнагляду по Сумській області зупинило розробку Вільшанского родовища цегельної сировини (Недригайлівський район), яке здійснювало ПП «Вільшанска цегла», не маючи при цьому спеціального дозволу на користування надрами та гірничого відводу, що є прямим порушенням ст. 19 Кодексу України про надра.

У ході перевірки ПП «Вільшанська цегла» державні інспектори Держгірпромнагляду виявили значну кількість порушень не лише Закону України «Про охорону праці», а також Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та Кодексу України про надра. Зокрема, не оформлено спеціальний дозвіл на користування надрами та акт про надання гірничого відводу; не розроблений річний план розвитку гірничих робіт; відсутня геолого-маркшейдерська служба; підприємство не має дозволу на початок виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в процесі видобування корисних копалин; до цього часу не укладено договір на обслуговування з державною воєнізованою аварійно-рятувальною службою; машиністам гірничо-транспортних машин не проведено первинний інструктаж на робочому місці та не надано інструкції з охорони праці.

За словами начальника відділу управління Держгірпромнагляду по Сумській області Владислава Клюєва, це лише частина з усіх виявлених порушень, яких цілком би вистачило на декілька підприємств, а тут мова йде про одне. Тому й було ухвалене рішення заборонити розробку Вільшанського родовища цегельної сировини, а першого керівника підприємства притягнути до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафу.

Інтернет-газета "Сотня"

Переглядів: 877 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Студент  
0
це той Білик що і комбікормовим заводом занімався.

2 Rybalko  
0
За даними сайту http://www.ua-region.com.ua/32429908
власником ПП значиться Білик Іван Григорович. Саме підприємство зареєстроване в Ромнах.

1 Студент  
0
а хто власник міні заводу?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]