Неділя, 2024.05.05, 17:49
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Посилання
Наше опитування
Українці збунтуються коли:
Всього відповідей: 41
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2010 » Серпень » 15 » Як позбутися почуття провини тим, хто голосував за Януковича
13:03
Як позбутися почуття провини тим, хто голосував за Януковича

Курс психологічної реабілітації

 Передусім, навіть якщо Ви віддали свій дорогоцінний голос за Януковича, знайте: його президентство – це ще не кінець світу. Це кінець багато чому – решткам репутації України, кінець паросткам національної гордості й незалежності, кінець підприємницькій свободі, але не кінець світу, точно. Ще є шанс правильно проголосувати на наступних виборах. Шанс, правда, примарний, він зменшується з кожним абсурдним законопроектом регіоналів, але він є.

 2. Знайдіть тих, хто теж голосував за Януковича, можливо вони мають такі ж психологічні проблеми. Можливо, вони не можуть пробачити собі, що повірили в "покращення життя вже сьогодні”, а тепер шукають роботу, бо після візиту до їхньої компанії "спецназу Азарова”, вона благополучно закрилася. Поговоріть з ними. Як вони? Спитайте їх прямо – чим дихають вони сьогодні, що змінилося в їхньому житті? Чи наступило "покращення”? (Якщо наступило, то на що саме). Пам’ятайте, в таких ситуаціях, коли в катаклізмі, що відбувся на президентських виборах, ви звинувачуєте тільки себе, головне – не замикатися, а більше спілкуватися з іншими представниками електорату, що голосував так само.

 3. Введіть мораторій на перегляд телевізійних новин – тільки Вечірній квартал або кулінарка з Висоцькою. Перше – смішно, друге – смачно, все разом – добре.

 4. Обов'язково відвідайте місце, де розташовувалась Ваша виборча дільниця (клуб, школа). Не бійтеся – зайдіть усередину ще раз. Спробуйте подумки уявити, що було би, якби Ви поставили свою"галочку” в іншому квадратику? Наступило б це "покращення”? Прийшли б ці пацани зі злодійськими"перснями” і в поганих костюмах до влади? Відчуйте себе сильною та впевненою людиною, яка приймає рішення сама, а не слухає, що їй сказав у перервах між Кармелітою телеящик. Спробуйте запам'ятати це відчуття. Пронесіть цей настрой до наступних виборів, і це стане першим кроком на шляху спасіння від докорів сумління, від яких не рятує навіть подарований місцевою активісткою регіоналів партійний прапорець.

 5. Заявіть про свої наміри змінитися привселюдно. Зателефонуйте друзям, родичам і колегам по пляшці. Скажіть їм, що Ваше життя змінилося. Ви змінилися. Це відчувається у воді, на землі й у повітрі... Скажіть просто – я змінився та спробую наступного разу думати, перш ніж іти на вибори…

 Максим Біроваш

Переглядів: 853 | Додав: Rybalko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]