Субота, 2024.04.27, 12:39
Вітаємо Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНД
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
Наше опитування
На Вашу думку, як довго протягне нинішній режим?
Всього відповідей: 42
Наша кнопка

МайдаН

Головна » 2010 » Жовтень » 3 » Двадцять років як...
00:40
Двадцять років як...
           Двадцять  років, як утворився Народний Рух України на Недригайлівщині. Умовно "застовбованим" місцем його творення, можно вважати, скверик із пам"ятником Тарасу Шевченку в центрі селища. Там  регулярно  тоді збиралися рухівці. Недригайлівці, гадаю  це добре пам"ятають.
         До цієї дати , вирішили  ветерани - активісти - рухівці , як кажуть " на тому ж місці , і в той же час" , - нагадати про себе. Мета була не комерційна ( не шкарпетки продавати, чи рибу). Тобто - встановити намет,  та -   як у ті часи, розповсюджувати пресу. Гадали, що що пережили комуністичні часи, а нинішні переживем  тим більше. Та , виявляється, не так все просто... Не встигли виставити намет, як сказали  їм - зась... Директор будинку школяра , котрий знаходиться за пам"ятником Кобзарю, Тетяна Токмань вирішила, що це територія цього закладу, і рухівцям тут не місце.
       У  совєтські, комуністичні часи,  нас було  просили піти з того місця, бо мозолили очі тодішній владі. Але таки не проганяли. А нині ,-  грубо, навіть не спілкуючись - сказали забиратись. Бо мовляв, перед навчальним закладом... І, що характерно, саме в той же час , у тому ж , як сказала директорка, навчальному закладі , мала була проводитись районна конференція Комуністичної партії України. До речі, перед виставлянням намету, (як не дивно) із представниками КП ми порозумілися. . Тобто, - той захід вписувався у плани Будинку школяра,  Не те, що рухівський намет. ( Хоча, як виявилося, запланована конференція комуністів, там не відбулася,- через занадто виставлену ціну, за оренду приміщення). То хоч - би якусь копійчину мали - би  , а так... пролетіли зовсім. Агов, освіта - вам зайва копійка не потрібна? (Яка різниця від кого).Чи партія (якась)не повеліла і сказала -" ні" чужим?
     Того дня,  ми ми відступилися від "свого" місця, але надалі , як і 20 років тому, недригайлівці матимуть змогу спілкуватись із рухівцями на тому ж місці (перед Тарасом) , що і 20 років тому. Хіба, що "пов"яжуть". Та то вже буде інша тема...
 
 
Переглядів: 704 | Додав: Lisnyj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]